divendres, 19 - de juliol - 2019 | usuaris actius: 211 | 13182213 visites
Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
Esteu a:  el municipi > notícies

Les últimes notícies

Els titulars que fan referència a Sant Julià i a la comarca.

 • Crònica de la 1a. edició de la Fia Trail titular del: 31-10-2018
  Crònica de la 1a. edició de la Fia Trail

  Aquest dissabte passat es va celebrar a Sant Julià de Cerdanyola, al cor de la serra de Catllaràs (Alt Berguedà), la primera edició de la Fia Trail. Es tracta d’una cursa de muntanya amb dues distàncies, una de 37 km i una de més curta de 21 km, i una cursa d’orientació modalitat rogaine de 6 i 3 hores. Aquestes curses s’emmarcaven dins de la Transperfect Mountain Challenge: una diada esportiva per recaptar donacions per a l’associació Afanoc (dedicada a millorar la vida dels nens amb càncer), amb l’objectiu d’arribar als 50.000 euros.

  Malgrat la duresa de la climatologia, que va fer que el dia es despertés rúfol, amb fred i pluja constant, les diferents proves de què constava la jornada es van anar desenvolupant amb normalitat durant el dia. Els primers de sortir van ser els corredors de la Fia Trail de 37 km, que havien d’afrontar un recorregut que transcorria íntegrament pel Catllaràs i amb un desnivell de més de 2.000 metres positius. Poc després es donava la sortida de la cursa d’orientació, la prova amb més participació. Els corredors tenien 6 hores per intentar trobar el màxim nombre de controls, tot amb l’ajuda d’un mapa. Més tard van sortir els de la Fia Trail de 21 km. Finalment van sortir els participants de la cursa d’orientació de 3 hores.

  El guanyador de la cursa de 37 km va ser el corredor local Josep Bové, amb un temps de 5 hores i 6 minuts. La cursa de 21 km se la va endur Koen Willems, amb un temps de 3 hores i 25 minuts. Pel que fa a la competició d’orientació, els vencedors de les 6 hores van ser els integrants de l’equip Foxperfect amb 106 punts. Pel que fa a les 3 hores, la victòria va ser per a l’equip Berguedà COB-COC, format per Marta Palau i Biel Ràfols.

  Marc Ràfols
  La Nova Fita


 • FIRA-FAIA 2017 titular del: 12-12-2017
  FIRA-FAIA 2017

  La Fira-Faia de Sant Julià de Cerdanyola  es va començar l'any 2016 per celebrar el primer aniversari de la proclamació de la festa de la Fia-Faia patrimoni immaterial de la humanitat i que ha celebrat enguany la seva segona edició.

  La fira es va obrir a les 16:00 amb una setzena de parades d'artesans i agroalimentació i es va tancar a les 20:00 del vespre amb una gran afluència d'assistents durant tota la tarda. Enguany es va fer la inauguració de l'escultura de la Fia-Faia (un monument al·legòric a la festa de la Fia-Faia, construït per l'escultor Ernest Altés) es va fer també entrega del premi del 1r. Concurs de Cartells de la Fia-Faia i evidentment no hi podia faltar un petit tast de la festa, la construcció d'unes faies que es van cremar a la plaça mentre es cantava la cançó de la Fia-Faia i posteriorment es feia el ball al voltant del foc, tot això acompanyat dels acordions dels alumnes del poble de l'escola Folk del Pirineu i els alumnes de l'escola l'Albiol de Sant Julià de Cerdanyola.

  Un any més ha estat un èxit de públic i d'artesans que han volgut acompanyar-nos en aquesta segona edició de la Fira-Faia de Sant Julià de Cerdanyola.

  Esperem a tothom altre cop per la tercera edició d'aquesta fira que serà el 8 de desembre del 2018.

  Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola

 • titular del: 23-10-2017
  Una escultura retrà homenatge a la Fia Faia de Sant Julià de Cerdanyola

  L'Ajuntament impulsa una campanya de mecenatge per finançar el projecte, que ja està en marxa

  Sant Julià de Cerdanyola vol recordar, durant tot l'any, a veïns i visitants la seva festa per excel·lència: la Fia Faia. I és per això -per retre homenatge a la celebració, als qui l'han fet perdurar al llarg del temps i als qui la mantindran en el futur- que l'Ajuntament ha impulsat la creació d'una escultura.

  Més informació

 • Nota de Premsa Fira-Faia titular del: 14-12-2016
  Nota de Premsa Fira-Faia

  La 1a. edició de la fira d’artesans de Sant Julià de Cerdanyola, la “Fira-Faia”, ha estat tot un èxit segons la valoració que en fa l’Ajuntament com a organitzador, els artesans i els visitants amb els que s’ha parlat.

  Amb un total de 15 parades entre agroalimentàries i d’artesans de la comarca i algun de comarques veïnes, la plaça de l’església de Sant Julià de Cerdanyola feia goig com poques vegades. La bona resposta de la gent i la predisposició dels artesans a participar-hi va fer que la plaça quedés plena de gom a gom.

  El fet de poder veure un tast de la festa de la Fia-Faia, que per celebrar-se el dia que es celebra, el 24 de desembre, potser no és fàcil per tothom de poder-hi assistir, va fer que a la plaça no hi càpigues ni una agulla.

  Dins dels actes programats també hi havia la presentació del record de la fia-faia encarregat per la penya blaugrana de Sant Julià de Cerdanyola a l’artesana Carme Revelles de Bagà.

  Van fer la presentació, amb breus parlaments, l’Alcalde Agustí Elias, el president de la penya Blaugrana Jordi Casals i va tancar-la l’artesana creadora del record, la Carme Revelles.

  Els nens i nenes també hi van tenir un paper important, van ser els artífexs de construir la fia-faia que després cremarien i van ser els protagonistes d’aquesta part de la fira, pujant dalt de l’escenari a cantar i tocar la cançó de la Fia-Faia acompanyats de la professora de música de l’escola Folk del Pirineu, Liv Hallum.

  Per acabar l’Ajuntament va obsequiar a tots els presents amb un tast de formatge amb codonyat i vi de missa, en total unes 700 racions.

  L’èxit de tot plegat ha fet que l’Ajuntament ja tingui data per la 2a. edició de la Fira-Faia que serà el dissabte dia 9 de desembre de 2017.

  Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola

 • L'ATM aprova les tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2015 titular del: 31-12-2014
  L'ATM aprova les tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2015

   Els preus aprovats també afecten a les comarques del Ripollès i el Berguedà, que a partir del gener formaran part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona. La inclusió d’aquestes comarques ha comportat la disminució del preu de les tarifes i la  creació de dos tipus de packs de 10 viatges (de 7 i 4 zones) per als desplaçaments entre el Berguedà i Barcelona i el Berguedà i el Bages.

  • Pack “Berguedà-Barcelona" 52,00€ (7 zones)
  • Pack “Berguedà-Bages” 34,45€ (4 zones)

   
  Els packs, es podran adquirir a l'Administració de Berga d'Alsina Graells i a l'Estació Nord de Barcelona.

   

Fonts de les notícies: Pròpies
Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola CIF: P0831100C Local Municipal, s/n
Tel. 938 227 667 Fax 938 227 669 st.juliac@diba.cat - Avís legal - Accessibilitat
Diputació de Barcelona