divendres, 23 - d’agost - 2019 | usuaris actius: 347 | 13666498 visites
Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
Esteu a:  turisme > rutes > descripció de les rutes

Preparant la sortida...

· Cap a Falgars - Senderisme
Dades tècniques
Temps: 3 hores
Longitud: 11,5 quilòmetres
Dificultat: Baixa
La casa de Sobirana, la més allunyada del nucli de Cerdanyola
La casa de Sobirana, la més allunyada del nucli de Cerdanyola
Punt de sortida: Carretera que passa per davant de la Font del Castell
Recorregut:
Plaça de l'església - Collada de Sobirana - Santuari de Falgars - Plaça de l'església

Falgars, a més d'un antic santuari de renom, té una magnífica vista que s'alarga des del Pedraforca fins al Puigmal, especialment interessant a la primavera, amb els cims encara nevats. L'Entorn de Falgars és magnífic, amb prats, aigua i indrets preparats per fer foc sense perill. Seria una àrea ideal d'acampades i estades muntanyenques, que atrauria molts visitants, si comptés amb els serveis adequats. Només sap greu que ara se'n tregui tan poc profit. És una bona base d'excursions cap al Catllaràs. Els seus boscos produeixen maduixes i bolts abundants.

Itinerari

De Sant Julià de Cerdanyola al Santuari de Falgars hi ha, sense córrer, menys de dues hores. S'ha de sortir del poble per la carretera que passa per davant de la Font del Castell. S'hi va remuntant el petit altiplà de Cerdanyola, o bé per la banda de la solana (passant per l'enlairada casa de Sobirana) o bé per la baga (seguint la carretera asfaltada i passant per la Font de Sant Antoni). Tots dos camins conflueixen al Coll de Sobirana (1.216m.), on també hi arriba la que prové de Cortielles.

Des del Coll, s'emprèn una curta baixada fins a la carretera que procedeix d'una derivació per la dreta de la carretera de Guardiola a la Pobla de Lillet, poc abans d'aquesta població.

Arribats, doncs, a la carretera, seguim amunt poc més d'un quilòmetre, a la vista ja del replà de Falgars (1.285m.) a la nostra esquerra.

Navegació:  1 2 3 [següent >>]
Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola CIF: P0831100C Local Municipal, s/n
Tel. 938 227 667 Fax 938 227 669 st.juliac@diba.cat - Avís legal - Accessibilitat
Diputació de Barcelona